Ședinţa online a comisiei raionale metodice a profesorilor de limba şi literatura română în instituțiile de învățământ

În data de 14 martie 2022 a avut loc ședința online a comisiei raionale metodice a profesorilor de limba şi literatura română cu tema: “Evaluarea şcolară – tendinţe de modernizare pentru asigurarea succesului elevului la Limba și literatura română”.

La şedinţa au participat 33 de profesori din raionul Taraclia.

În cadrul seminarului au fost puse în discuție următoarele teme:

“Formarea competenței de comunicare orală și scrisă prin rezolvarea de probleme situaționale.”, „ Expunerea textului nonliterar: biografia. Strategii de dezvoltare a competențelor și de organizare a evaluării formative.”, „ Evaluarea produselor școlare- baza referențialului de evaluare.”, „ Programe individuale cu copii cu cerințe educaționale speciale.”

În cadrul seminarului participanţii au fost informaţi despre Cerințe unice față de evaluarea testelor naționale. Au fost discutate aspectele de evaluarea eficientă la examenele naționale.

          Profesorii de limba şi literatura română au prezentat bune practici de formarea competenței de comunicare orală și scrisă prin rezolvarea de probleme situaționale, strategii de dezvoltare a competențelor și de organizare evaluării formative.

Schimbul de experienţă a vizat aspectele  privind  evaluarea produselor școlare și programe individuale cu copii cu CES.