Reuniune metodică raionalăla Limba română

La data de 25 octombrie, 2022 în format online s-a desfășurat reuniunea metodică la disciplina Limba română pentru cadrele didactice din instituțiile de educație timpurie (minorități naționale) din raion.

Genericul reuniunii Proiectarea activităților complementare”. Ședința comisiei metodice rationale a  întrunit în ședință 13  profesori. Întrunirea s-a axat pe următoarele subiecte:

  1. “Formarea competenței de pronunție”.

  2. “Ora publică “Eu și familia”.

  3. “Metode interactive la ora de limba română în instituțiile de educație timpurie (minorități naționale)”.

  4. “Organizarea activităților online”.

  5. “ Organizarea activităților comune părinți-copii”.

Dna Donceva Elena, profesoara IET Budăi, a prezentat discursul privind  formarea competenței de pronunție și s-a axat pe principiile metodice de învățare a pronunției în instituțiile de educație timpurie (pentru minorități naționale) și pe algoritmul de formare a competenței de pronunțare.

Dna Siumbeli Cristina , profesoara IET Novosiolovca a prezentat colegilor ora publică, și-a împărtășit experiența din cadrul dezvoltării vorbirii coerente a copiilor de vârstă preșcolară prin includerea algoritmului de formare a competenșei de pronunțare și metodelor moderne în procesul educațional.

Dna Diacenco Marina, specialist principal al DÎCT a CR Taraclia,  a prezentat profesorilor “Metode interactive la ora de limba română în instituțiile de educație timpurie (minorități naționale)”. La partea aplicativă, colegii a avut posibilitate să lucreze în liveworksheets la etapa de audiere și aplicarea unor metode complementare în cadrul orelor online.

Dna Stoianova Oxana, profesoara IET Valea Perjei, și-a împărtășit experiența cu privire la  organizarea activităților online.

Dna Morari Nadejda, profesoara IET Cealîc, a prezentat colegilor informație cu privire la Organizarea activităților comune părinți-copii. A venit cu unele sugestii care vor eficientiza lucrul cu părinții.

 Dna Diacenco Marina, specialist principal al DÎCT CR Taraclia a făcut totalurile comisiei metodice raionale și a încheiat ședința cu afimația lui  Helen Keller “Singuri putem face atât de puțin. Împreună putem face atât de multe”.